Fogfehérítési árak különböző városokban és fogfehérítési technikák ismertetése

Előre bocsájtom, hogy rendkívül nehéz feladat a különböző fogfehérítési szolgáltatásokat összefésülni, ezért bármilyen vélemény, gondolat fogalmazódik meg benned, akkor kérlek oszd meg velem, hogy fokozatosan javíthassunk a cikken!

Az adatokat több, mint 100 fogorvos árlistája alapján készítettük, amelyeket az oldalunkon is megtekinthettek illetve a fogfehérítési fórumok és fogorvosok konzultációjával készült. És akkor vágjunk bele!

 

Mindenekelőtt meg kell különböztetnünk kétféle fog elszíneződést:

  1. Külső
  2. Belső

Fontos még tudni, hogy a fogpótlásokat és töméseket nem lehet fehéríteni, tehát csak eredeti fogakkal lehet elvégezni a fogfehérítést!

 

A külső fog elszíneződés esetében általában fogkőről  és más egyéb elszínező hatású váladék, lepel okozza a problémát. Többnyire dohányozás, kávé és az erős színű ételek okozzák ezeket.

fogfeherites

Fogkő eltávolítás:

fogkő

Tehát már a fogkő eltávolításával hatalmas eredményeket érhetünk el! A fogsor karbantartása érdekében, szintén javallott elvégezni ezeket a beavatkozásokat. Egyáltalán nem fáj, nem drága és nem csak szép, hanem hasznos és egészséges beavatkozás!

Emellett a fogászok a polírozást is javasolják, mivel ezzel az eljárással olcsón viszonylag szép eredményeket tudunk elérni.

 

Általában az ultrahangos fogkő eltávolítást szokták alkalmazni a fogorvosok, de emellett más technikák is vannak. És akkor nézzük az árakat.

 

FONTOS megjegyzés:

Az árak gyakran viszonylag széles skálán mozognak, mivel a felsoroltakon kívül más eljárások, módszerek és technikák is vannak a fogkő eltávolításra, polírozásra és fogfehérítésre!

Emiatt mindenképp azt ajánlom, hogy érdemes telefonon részletesen utána járni az egyes szolgáltatásoknak.

A másik jelenség, hogy a fogászati rendelők többnyire csomagban adják a szolgáltatásokat. Tehát pl. fogkő eltávolítást polírozással együtt csinálják vagy a fogfehérítéssel együtt egyéb más szolgáltatást is elvégeznek, amit feltétlenül szükségesnek tartanak a hatékony eredmény eléréséhez!

 

Fogkő eltávolítás Budapest: 15.000 forint

Fogkő eltávolítás Szeged: 12.000-15.000 forint

Fogkő eltávolítás Győr: 10.000-15.000 forint

Fogkő eltávolítás Miskolc: 10.000-15.000 forint

Egyes esetekben fogkő eltávolításnál a fogkő mennyiségét is figyelembe veszik az árazásnál!

 

A polírozás:

 

fogpolirozas

A polírozás gyakran összekapcsolják a fogkő eltávolítással vagy a teljes fogfehérítési folyamattal!

A fogorvosi polírozási árak: 8.000-15.000 forint körül mozognak.

 

 

 

 

Belső elszíneződés:

 

A “Hollywood”-i mosoly

fogorvos

Belső elszíneződés esetében elsősorban az életkor, a genetika és a fogakkal való törődés határozza meg az elszíneződés fokát. Az úgynevezett “Hollywood”-i mosoly eléréséhez (amikor valóban fénylik az ember foga), már komolyabb technika és komolyabb befektetés szükséges.

Az eredmény plazmalámpás fogfehérítéssel (vagy lézeres fogfehérítés) érjük el. Különböző gépek, elnevezések és metódusok léteznek, de a lényege, hogy a fogakra vastagon egy gélt kennek, majd nagyon magas (ultraibolya) fényhullámmal megvilágítják huzamosabb ideig.

 

A lézeres fogfehérítés vagy plazmalámpás fogfehérítés árai egyes városokban:

Fogfehérítés Budapest: 80.000-100.000 forint

Fogfehérítés Szeged: 80.000-100.000 forint

Fogfehérítés Győr: 80.000-100.000 forint

Fogfehérítés Debrecen: 60.000-80.000 forint

Fogfehérítés Miskolc: 70.000-90.000 forint

 

Otthoni fogfehérítés:

A másik népszerű és igen hatékony megoldás az Opalescence fogfehérítés vagy, ahogy a fogorvosok mondani szokták: otthoni fogfehérítés!

A neve kicsit megtévesztő ugyanis a fogorvos szaktudására és eszközeire is szükség van, tehát nem végezhető el az ő segítsége nélkül! A lényege, hogy egy fogvédő szerű műanyagot helyezünk fel a fogainkra, amelybe előzőleg egy speciális gélt nyomunk. Legalább 6 órán át (általában este ajánlott) kell a szájban lennie és egy héten keresztül kell  elvégezni a folyamatot, hogy a lézeres fogfehérítés komoly eredményeket érjen el. Ezek a számok igencsak körvonalazottak, tehát elsősorban fog és személy függőek a paraméterek.

Ami a legjobb az egészben, hogy sokkal olcsóbb! Íme az otthoni fogfehérítés árai:

Budapest: 45.000-60.000 forint

Szeged: 35.000-45.000 forint

Miskolc: 35.000-45.000 forint

 

Az otthoni fogfehérítésnél bizonyos esetekben egyben fizettetik meg a sínt, gélt, szolgáltatást és más egyéb dolgokat, míg más esetekben külön! Mindenképp megér egy telefonhívást ennek a tisztázása!

 

FONTOS: Tehát még egyszer, ha magasabb árakat látsz egyes fogorvosoknál az egyes szolgáltatások esetében, akkor mindenképp azt ajánlom, hogy hívd fel őket és kérdezd őket a részletekről!

 

A legjobb fogfehérítési módszerről vagy fogorvosról nem fogok állást foglalni, de mindenképp azt ajánlom, hogy a mi oldalainkon ajánlott fogorvosok, fogászati rendelők közül válassz valakit, mivel tapasztalat hiánya esetén akár rosszul is elsülhet az egész fogfehérítés. Arról nem is beszélve, hogy szakértelem hiánya esetén, akár káros is lehet!

Mellesleg a mi fogászaink gyakran akciós fogfehérítést is ajánlanak, elég nagy kedvezményekkel!

 

Vélemény, hozzászólás?